(Bijna) een eeuw
aan kennis
en passie

De video van Vermeulen
Scroll verder

1924

Vermeulen wordt opgericht door onze grondlegger Nol Vermeulen. Daarnaast heeft hij een café genaamd Café ‘de Toekomst” om wat extra centjes te verdienen.

1946

Samen met zijn zonen Dré, Jos en Gerrit sticht Nol een VOF.

1954

Gerrit Vermeulen overlijdt aan de gevolgen van een auto-ongeluk, waarna Dré, Jos en Nol het bedrijf doorzetten. Op dit moment zijn er ongeveer 50 medewerkers in dienst.

1959

Nol gaat na 35 jaar fanatiek ondernemen met pensioen en laat zijn geliefde bouwbedrijf achter in handen van zijn 2 zonen.

1975

Het bedrijf wordt omgezet in een B.V. en gaat onder de naam A.A. Vermeulen B.V. verder. 25 Mensen zijn op dit moment in dienst.

1985

In de recessie, terwijl er nog slecht 3 vaklieden werken, nemen Gerard en Nol Vermeulen het stokje over van hun vaders.

1993

Met het oog op de toekomst bouwen Gerard en Nol een gigantisch nieuw bedrijfspand in Gilze-Noord (Rijen).

1994

De naam wordt wederom gewijzigd. Nu in Bouwbedrijf Vermeulen Gilze-Rijen B.V.

2009

Na gelijkmatig gegroeid te zijn tot ongeveer 45 medewerkers verlaat Nol Vermeulen het bouwbedrijf en gaat Gerard alleen verder.

2010

De crisis slaat toe.

2012

Door de crisis moet Gerard de zware beslissing nemen om in fases afscheid te nemen van een flink aantal collega’s, waaronder Marcel en Ad. In het dieptepunt van de crisis werken er nog maar 15 mensen.

2014

We bestaan 90 jaar! Pim komt na een paar jaar op de bouw en op kantoor gewerkt te hebben fulltime in dienst bij Vermeulen. Dit jaar is ook het dieptepunt voor Vermeulen qua omzet, slechts 3,5 miljoen. Ad en Marcel komen na 2 jaar afwezigheid weer terug waar ze thuis horen. Ook Ruud komt dit jaar de familie versterken.

2015

Pim wordt mede-eigenaar van Vermeulen. De omzet groeit gelukkig naar 5 miljoen, het dieptepunt van de crisis lijkt voorbij te zijn. Nick, Claudia en Dylan sr. komen bij ons werken.

2016

Stap 0 sessie. Onze organisatie verandert langzaam van een ‘piramidestructuur’ naar een platte ‘bloemstructuur’, waarin vrijheid en vertrouwen een hele grote rol speelt. Daan en Dylan jr. sluiten zich aan bij het gezelschap. 2016 is verder het jaar van kleine innovaties: smartphones op de bouw, WhatsApp, FB Workplace, KlantenVertellen.nl en een nieuwe frisse huisstijl. Bijna 6 miljoen omzet alweer, we groeien als kool.

2017

Het jaar van de grote kantoorverbouwing. Van hokjes naar openheid, teamblokken, laptops, een stilteruimte, het bouwlab en natuurlijk ’t strand. Tim en Erwin komen er gezellig bij. De website uit 1863 wordt vervangen voor een tijdelijk exemplaar. Daarnaast hangen onze unieke reclamebanners bij VV Gilze en krijgen we een frisse gevel.

2018

In 2018 waren wij de winnaar van de sociale innovatie prijs, uitgegeven door FNV bouwen en wonen. Een bijzonder moment want zoals je hierboven hebt gelezen zijn we pas vanaf 2016 een nieuwe weg in geslagen in het bedrijf en mogen we na 2 jaar al zeggen dat deze nieuwe weg zeer geslaagd is.

2019

In het jaar 2019 kreeg team onderhoud de 3e woningbouw corporatie erbij. Naast Tiwos en Leystromen zullen er vanaf dan ook Vermeulen blauwe busjes in Breda te vinden zijn.

2020

In de afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met de herindeling van ons bouwbedrijf. In 2020 willen we deze frisse lijn voortzetten en zorgen dat dit de standaard wordt voor de toekomst!

Wie is de baas?
Nol Vermeulen

Nol
Vermeulen

1924

Dre en Jos Vermeulen

Dre en Jos
Vermeulen

1985

Gerard Vermeulen

Gerard en Pim
Vermeulen

2009

Vermeulen en Constructif

Vermeulen
en Constructif

2020