Verbouwen met vertrouwen

De video van Vermeulen

Verbouwing Basisschool de Elzen

Net voor de zomervakantie kregen we vanuit Xpect Primair de mogelijkheid om deel te nemen aan een aanbesteding voor de optopping van basisschool de Elzen in het centrum van Tilburg, hier zeiden we natuurlijk geen nee tegen. Dit leidde begin oktober tot een opdracht voor dit mooie en zeker ook uitdagende werk. Een paar belangrijke eisen vanuit de opdrachtgever waren dat de school tijdens de bouw zoveel mogelijk in gebruik moest blijven zonder al te veel overlast van de verbouwing te ondervinden. Vanaf het moment dat er officieel opdracht gegeven was voor dit werk zijn we gaan nadenken hoe we deze schoolverbouwing het beste konden gaan aanpakken in het centrum van Tilburg. 

 

Al snel zijn we na gaan denken om van de uitwerking zoals voorgesteld in bestek af te wijken en een volledige nieuwe verdieping (vloer, schuindak, platdak en dakkapellen) in een prefabconstructie uit te gaan voeren. Dit zou de totale bouwtijd verkorten, problemen van weersinvloeden beperken, bouwterrein beperken en de school kan zo draaiende blijven tijdens de verbouw. 

 

Na de kerstvakantie zijn we officieel gestart met de verbouwing, hierbij begonnen we met een bouwplaatsinrichting en een steiger rondom de school met waar de kinderen, ouders en leraren langs moesten kunnen een loopbrug te realiseren. Vanaf februari is er begonnen met de sloop van de dakbedekking, stellen van de staalconstructie bovendaks en hierna zijn in 3 weken tijd alle prefab elementen geplaatst waarna de nieuwe verdieping was ontstaan. In de weken hierna zijn de platdakbedekking, zinkenbekledingen en dakpannen geplaatst.

 

 

Uitgevoerd door Team Bedrijven

Team Rood

Denkt u, team bedrijven, die kunnen iets voor mij betekenen! Neem dan even contact op met de team coach van dit team en wie weet kunnen we u wel verder helpen.

Ik wil meer weten!